Параграф22 Daily

§22 Новини

В Шумен разкриха кражби на 90 000 лв от частен дом

В средата на октомври 2020 година 33-годишен шуменец подал сигнал в местното полицейско управление за кражба на сериозна сума - 90 000 лева от дома му. На място бил извършен оглед, при който не били установени данни за насилствено проникване в имота. В хода на образуваното досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 194 ал. 1 от НК криминалисти от полицейското управление се заели с разследване на случая под надзора на прокурор от Районна прокуратура - Шумен.

Проведени били множество разпити, между които и на лица, посочени от пострадалия. На 27 януари мъжът отново потърсил помощ в полицията – този път той съобщил за липсата на 22 300 лева. По негови данни, парите били в метална каса, по която нямало интервенция. Извършен бил оглед в имота. Под ръководството на наблюдаващ прокурор били  назначени множество експертизи.Пред разследващите мъжът обяснил, че парите били събирани от близки и познати за лечение на дете.

Разследването продължило по няколко версии, а за разплитането на случая помогнала засечена регистрация в сайт за онлайн залагания на съпругата на мъжа – също на 33 години. Разследващите изискали документи от различни банкови институции, от които станало ясно, че тя е  залагала големи парични суми -  в едногодишен период е направила залози в размер на 140 065 лева. При последвали разпити, включително и пред съдия в края на март, тя признала, че е извършила кражбата на двете суми.

Материалите по делото са предадени в компетентната прокуратура.

Facebook logo
Бъдете с нас и във