Параграф22 Daily

§22 Новини

В Шуменско са задържани 14 души и са констатирани 325 нарушения

При специализирана полицейска операция за противодействие на битовата престъпност, която се провежда в Шуменско, са задържани 14 души, един от които - обявен за общодържавно издирване с европейска заповед за арест. Това съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР.

От там отбелязват, че полицейската операция е разпоредена от главния секретар на МВР и се прави в Шумен и в малките и отдалечени населени места в региона.
По време на операцията, през последните десет дни, са проверени 241 моторни превозни средства, 539 души, от които 24 криминално проявени. Констатирани са 325 нарушения. Съставени са 103 акта за установени административни нарушения. Наложени са и 94 глоби с фиш.

Проверени са и 102 питейни заведения в областта. По време на проверките са установени 15 малолетни и непълнолетни в различни заведения. Образувани са три бързи производства за управление на МПС след употреба на алкохол. Шест са проверените обекти по Закона за частната охранителна дейност.

В полицейската операция са включени и служители от жандармерията, които ще следят за недопускане на нарушения на обществения ред. През последните 24 часа са проверени 208 души и 128 моторни превозни средства в областта.

Facebook logo
Бъдете с нас и във