Параграф22 Daily

§22 Новини

В Силистра привлякоха като обвиняем за длъжностно присвояване служител на бензиностанция

Районната прокуратура в Силистра привлече към наказателна отговорност 36-годишния Явор Н. за присвояване на чужди пари, връчени му в качеството на длъжностно лице да ги пази или управлява – престъпление по член 201, ал. 1 от НК. Мъжът е задържан с постановление на прокурор от Районната прокуратура в Силистра за срок до 72 часа с цел довеждането му в съда, където ще бъде внесено искане за определяне мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

Обвиняемият работел на бензиностанция на „Ром петрол“ в Силистра. За да извършва престъпната си дейност и да присвоява пари, Явор манипулирал в системата постъпленията от продаденото гориво. Той бил задържан от служители на икономическа полиция в ОД на МВР в Силистра след приключване на нощната му смяна. При извършения обиска у него са намерени 250 лева, присвоени от оборота на бензиностанцията.

Явор Н. действал по тази схема от около 3 години, смятат разследващите. До момента разследването е установило, че 36-годишният обвиняем е присвоил около 20 000 лева, но се смята, че сумата е двойно по-голяма. Явор Н. е направил самопризнания.

Действията по разследването продължават под ръководството на Районната прокуратура в Силистра.

Facebook logo
Бъдете с нас и във