Параграф22 Daily

§22 Новини

В Силистра задържаха мъж, участвал в извършване на телефонна измама

По горещи следи служители на РУ-Силистра установиха 28-годишен, съпричастен към извършена вчера телефонна измама. Нейна жертва станала 74-годишна жена от областния град. На домашния си телефон тя получила обаждане от мъж, представящ се за полицейски служител, който заявил, че домът ѝ е набелязан от крадци, действащи агресивно и брутално. За нейна сигурност предложил да вземе на съхранение в полицията ценностите в семейството – 2 075 лева и две златни халки, които жената предала на непознат в близост до дома си.

След сигнала в полицията веднага са предприети незабавни оперативно-издирвателни действия, в рамките на които по горещи следи бил установен 28-годишен мъж. Той е задържан за срок до 24 часа. Към момента е изяснено, че мъжът е участвал в качеството на куриер в престъпната схема. Продължава работата по изясняване на случая и установяване и на други лица, съпричастни към него.

По случая е образувано досъдебно производство.

От полицията отново напомнят: Не давайте пари и ценности на непознати по никакъв повод! Не се доверявайте, независимо какво ви казват и за какви се представят. Преди да предприемете каквото и да било, свържете се близките си или потърсете съдействие на тел.112.

Facebook logo
Бъдете с нас и във