Параграф22 Daily

§22 Новини

В София и в Хасково хванаха осъдени, укриващи се от закона

При операция на служители на Главна дирекция „Национална полиция“, в района на столичния ж.к. „Люлин“, е установен и задържан 36-годишен с влязла в сила присъда. Мъжът е криминално проявен и многократно осъждан по чл. 194, чл. 195 чл. 196, чл. 197, чл. 198 чл.  199, чл. 218 и чл. 381 от НК. Бил е обявен за общодържавно издирване с телеграма на ГДНП от 30 юли 2020 г. за изпълнение на влязла в сила присъда „лишаване от свобода“ в размер на 4 години, постановена от Софийския районен съд за извършени престъпления по чл. 196 от НК.

По случая е уведомена Софийската районна прокуратура. Предстои 36-годишният да бъде приведен в затвора в София за изтърпяване на наложеното наказание.

46-годишен, с влязла в сила присъда, е установен и задържан при специализирана полицейска операция на служители от ГДНП и ОДМВР-Хасково. Акцията е проведена днес на територията на град Хасково.

Мъжът е с адресна регистрация в Омуртаг. За него е издадена Европейска заповед за арест и е обявен за издирване с червена бюлетина в Интерпол, заради присъда от 3 години и 6 месеца „лишаване от свобода“, постановена му от Окръжния съд в Стара Загора през 2018 г. за извършено престъпление по чл. 343, ал. 3, б. „б“, вр. чл. 342, ал. 1 и чл. 343в, ал. 1 от НК (причиняване на смърт при ПТП).

Установено е, че мъжът пребивава в град Хасково, където и е задържан. За случая е уведомен прокурор от Районната прокуратура в Омуртаг, предстои 46-годишният да бъде настанен в затвора в Плевен за изтърпяване на наказанието, постановено му от съда в Стара Загора.

Facebook logo
Бъдете с нас и във