Параграф22 Daily

§22 Новини

В София обвиниха мъж за отглеждане на коноп

Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност 24-годишен мъж, засял и отглеждал растения от рода на конопа – престъпление по чл. 354в,ал.1 от НК. От неизвестна дата до около 23,00 часа на 13 сеептември 2021 г.,  в мазе на къща на бул. „Братя Бъкстон“ в София, обвиняемият С.П. засял и отглеждал растения от рода на конопа в нарушение на чл. 27, ал.1 от Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите.

На 13 септември тази година е бил получен сигнал за пожар в къща на бул. „Братя Бъкстон“. След като пожарът в мазето на къщата бил погасен, намиращите се на място полицаи забелязали зелени растения в саксии. По време на претърсвания на мазето е установено, че то се състои от 3 помещения, оборудвани с напоителна, вентилационна и осветителна системи. Иззети са около 100 броя растения в саксии с различна големина. В къщата е намерен и иззет найлонов чувал с изсъхнала тревиста маса.

С.П. не е осъждан. Престъплението, за което е привлечен под наказателна отговорност, е наказуемо с „лишаване от свобода“ от 2 до 5 години и глоба от 5000 до 10 000 лева. Предвид реалната опасност обвиняемият да се укрие и да извърши ново престъпление наблюдаващ прокурор е постановил задържане на С.П. за срок до 72 часа.

Предстои да бъде внесено искане до Софийски районен съд за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.

Facebook logo
Бъдете с нас и във