Параграф22 Daily

§22 Новини

В СРС Жени Клаканджиева отнесе само 300 лева глоба

Състав на Софийският районен съд наложи наказание от 300 лв. глоба на Мис България 1995 г. Евгения Калканджиева за това, че е хвърлила три яйца по съседите си в Киноцентъра в навечерието на Гергьовден,. Това е златната среда за наказанията по Указа за дребното хулиганство. По този нормативен акт то варира от 15 дни арест, през общественополезен труд до глоба от 100 до 300 лв. След справка, че Жени Калканджиева е мениджър на модна агенция „Визаж“ съдия Танка Цончева реши, че подсъдимата може да си плати глобата в пълен размер и я вписа в решението. Заседанието вчера продължи около час, а самата модна шефка бе изненадана от журналистическото присъствие в съда.

Първи по делото е бил разпитан полицаят, който е пристигнал първи на мястото на инцидента в кооперацията на Калканджиева, по пададен сигнала от съседите на моделката. Той разказа какво е видял през тази нощ и подчерта, че не е имало бой между тях и Калканджиева. Когато дойде нейният ред да бъде разпитана Евгения започна с извинение за „тая тъпотия, която ни се случи“. След това тя сподели, че във въпросната нощ е била сама със сина си в дома им, а съпругът й Стефан Манов - Тачо отсъствал.

Накрая сподели, че много се страхува комшиите да не й направят някаква магия или да я урочасат. Съдът взе предвид извинението и това смекчи вината й. Чистото й съдебно минало също допринесе за минимална присъда.

Facebook logo
Бъдете с нас и във