Параграф22 Daily

§22 Новини

В Стара Загора е осъден условно мъж за телефонна измама от 6000 лв.

По обвинителен акт на Районна прокуратура – Стара Загора е осъден Р.С., на 45 г., за това, че на 8 май 2016 г., в с.Богомилово, общ. Стара Загора, в условията на опосредствено извършителство - чрез друго лице, с цел да набави за себе си имотна облага, възбудил у 84-годишен мъж заблуждение за сделка с климатици, като с това му причинил имотна вреда в размер на 6 000 лева.

Районен съд – Стара Загора е определил наказание от 2 години „лишаване от свобода“ условно с изпитателен срок от четири години.

По делото е установено, че Р. С. позвънил на домашния стационарен телефон на пострадалия и се представил като „Димитров“ - работник във верига за продажба на техника. В разговора обяснил на възрастния мъж, че негов приятел сключил договор за закупуване на климатици, за което дал капаро от 1 500 лева. Като повод за обаждането изтъкнал факта, че не можел да открие получателя на климатиците, но понеже знаел, че са добри приятели с 84-годишния мъж, се обадил именно на него.

Пострадалият напълно повярвал на думите на „Димитров“. Без да се замисли, събрал сумата от 6 000 лева, която увил във вестник, и я предал на таксиметров шофьор, изпратен на адреса за получаване на парите.

Присъдата подлежи на протест и обжалване пред Окръжен съд – Стара Загора.

Facebook logo
Бъдете с нас и във