Параграф22 Daily

§22 Новини

В Стара Загора задържаха мъж за нарушена заповед за незабавна защита

Районна прокуратура-Стара Загора привлече като обвиняем В.В., на 47 г., за престъпление по чл. 296, ал.1 от Наказателния кодекс – за това, че на 19 октомври 2021 г., в Стара Загора, не е изпълнил заповед за незабавна защита, с която му се забранява да приближава пострадалата жена, включително и на работното й място.

Установено е, че през септември 2021 г. на обвиняемия В.М. била връчена съдебна заповед да не доближава съпругата си, с която били в процес на развод. Жената поискала защита заради проявено от него насилие. Въпреки ограничителната заповед, на 19 октомври 2021 г. В. В. причакал жената пред работното й място в Стара Загора. Тя се опитала да подаде сигнал по телефона, но той издърпал апарата и го изхвърлил на улицата, а на нея нанесъл удари с ръце.

Под ръководството на РП-Стара Загора продължава събирането на доказателства, включително и за нанесено телесно увреждане.

Обвиняемият В.В. е задържан за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Той е осъждан и е в изпитателен срок на отложено наказание за управление на моторно превозно средство след употреба на алкохол.

Предстои Районна прокуратура-Стара Загора да внесе искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.

Facebook logo
Бъдете с нас и във