Параграф22 Daily

§22 Новини

В. Стоянов – Пипи не се призна за виновен за международната афера "Трошките"

Валентин Стоянов – Вальо Пипи не се призна за виновен по повдигнатото му обвинение от Районната прокуратура в Петрич за съставяне на документ с невярно съдържание за регистрация на автомобил пред КАТ-Петрич, внос от Италия. Мегааферата продължава да бъде нищена от петричките магистрати в зала. Днес съдия Божана Манасиева му даде възможност да признае вината си при съкратено съдебно следствие. Валентин Стоянов обаче предпочете да не признава каквото и де е деяние свързано с международната афера, станала популярна в кулоарите на съда, като „Трошките", пише Струма.

В нея Пипи е обвиняем и се явява като свидетел по още две изпълнителни дела. На предишното съдебно заседание той се яви в зала без защитник. Съдът счете, че е необходимо той да наеме адвокат, който да го защитава. Причините, които тогава бизнесменът изтъкна е, че нямал финансовата възможност да си позволи адвокатска защита. И днес в зала Стоянов бе сам. На следващото дело, което съдия Манасиева определи за 4 май, той обеща да се яви с защитник. Наблюдаващият прокурор Пиринка Костадинова не възрази.

Освен него, като подсъдим по същата афера е привлечен от РП и съдружник на друга петричка фирма за продажба на коли в Петрич. Той е съучастник на обвиняемия Феликс Стойков, който вероятно ще подпише споразумение с обвинението в Петрич за налагането му на присъда от съда. Очакванията са, свидетелят от Перник, който е призован да даде показания, да посочи истинските действащи лица, замесени в аферата. По всички дела е дадено показание пред съдия и от защитен свидетел, което е приложено към делата, които са разпределени на различни съдии от РС – Петрич.


 

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във