Параграф22 Weekly

§22 Новини

В Столична община имало прокурори, подпомагани от МВР

Финансови средства на Столична община, а не на Общинска банка, чрез едно търговско дружество - "Чистота", са пренасочени към фирми на Матей Боев, който - според един бивш вътрешен министър, е част от "Кокаинови крале", обясни за предаването на БТВ "Лице в лице" Светлозар Лазаров, главен секретар на МВР. Той заяви, че е имало данни за връзка на задържания във Франция кокаин с автокъщата на Орлин Алексиев.


"Не знам дали ще е новина, ако кажа, че ние в автокъщата не сме търсили наркотици, а документи. Тези материали са приобщени към конкретно досъдебно производство и тепърва ще се изяснява обективната истина. Дали това ще станат доказателства или не - това е съвсем друга тема.


В Столична община аз не си спомням да е имало акция. Имаше прокурори, които бяха подпомагани от служители на МВР при и по повод изпълнение на техните служебния задължения. Трудно ми е да си представя, че е имало акция в Столична община. По-скоро прокуратурата извърши съответните действия и имаше наши служители там на база на постановление за оказване на съдействие", каза още Светлозар Лазаров.

Facebook logo
Бъдете с нас и във