Параграф22 Daily

§22 Новини

В Столипиново откриха и иззеха един килограм хероин

Операцията за противодействие на наркоразпространението е проведена на 8 февруари  т.г. на територията на Пловдив. Действията са осъществени от служители на отдел „Криминална полиция“ със съдействието на колегите им от сектор „Пътна полиция“ в ОДМВР-Пловдив, под ръководството на прокуратурата. Към 16.30 ч. те спрели последователно за проверка лек автомобил, управляван от 42-годишен мъж, и таксиметров автомобил, в който пътувала 33-годишната жена.

При извършен личен обиск в дрехите на жената униформените намерили две пресовки хероин. В хода на разследването станало ясно, че двамата са се движили от Септември към Пловдив, първоначално двамата пътували заедно, но в Пазарджик жената се е прехвърлила в случайно наето от нея такси. В условията на неотложност е извършено претърсване в жилището, обитавано от тях в пловдивския квартал „Столипиново“, откъдето са иззети мобилни телефони. В рамките на оперативните действия е задържан и 47-годишен жител на гр. Септември – по първоначални данни двамата са се снабдили с наркотика от него.

При претърсване в къщата и в магазина му в града са открити и иззети: устройство за изградено видеонаблюдение; електронна везна със следи от хероин; мобилен телефон. Общото количество на иззетия хероин е 1 кг.

Тримата са привлечени като обвиняеми и с постановление на Окръжна прокуратура – Пловдив срокът им за задържане е удължен до 72 часа. Предстои прокуратурата да внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо задържаните.

Facebook logo
Бъдете с нас и във