Параграф22 Daily

§22 Новини

В Столипиново паяк на полицията вдигна каруца, каруцарят отнесе глоба

Паяк вдигна каруцата на 28-годишен жител на кв. „Столипиново“, който се движел с нея по Цариградско шосе, съобщиха от пресцентъра на пловдивската полиция. Полицейски екип на Шесто РУ забелязал конската каруца да се движи по булевард „Цариградско шосе“ и Кемера. Тя била натоварена със стари автомобилни гуми. Полицаите я спрели на влизане в Столипиново. Оказало се, че 28-годишният жител на квартала, възнамерява да ги запали зада вземе метала от тях.

Ченгетата му съставили акт за установяване на административно нарушение по общинските наредби. Автомобилните гуми и каруцата са иззети по надлежния ред,  сезирана е и общинска полиция, която е репатрирала каруцата с „паяк“. За последваща проверка, относно произхода на употребяваните гуми е включен и служител от РИОСВ Пловдив.

Това е вторият случай на репатриране на каруца от началото на годината. Предишният нарушител, също от квартала, бе установен през месец февруари, в опит да превозва метални отпадъци.

От 2013 г. насам движението на каруци на територията на Пловдив е забранено с решение на Общинския съвет. Контролът и проверките от органите на реда ще продължават и занапред.

Facebook logo
Бъдете с нас и във