Параграф22 Daily

§22 Новини

В съда влиза делото срещу убиеца на пловдивска бизнесдама - милионерка

Окръжна прокуратура – Пловдив приключи разследването на извършено преди 11 години убийство и предаде на съд извършителя, който се укриваше почти цяло десетилетие. 33-годишният Здравко Дечкин бе разкрит като убиец на известната бизнесдама Виолета Балабанова, която бе намушкана с нож пред дома си при опит за грабеж. Престъплението е извършено заради наследствени имоти и крупна сума пари, сочи БНР.

Младият тогава Здравко Дечкин е бил нает от сина на убитата – Георги, който искал да придобие цялото наследство. За целта той поканил майка си на вечеря, след което я изпратил до дома и, където я очаквал наемникът. Здравко Дечкин нападнал жената и грабнал чантата и,  в която тя винаги носела всички документи и нотариални актове.

Наследницата на един от най-старите и богати пловдивски фамилии обаче оказала яростна съпротива и тогава нападателят я пробол няколко пъти с нож и успял да избяга с ценната документация. Жената починала след седмица, без да дойде в съзнание. Три години по-късно синът и Георги, успял за това време да пропилее цялото семейно богатство,  загина в Слънчев бряг, където се разби с мотора си с 200 км/ч.

Здравко Дечкин бе  разкрит случайно едва миналата година,след като по друго разследване негов пръстов отпечатък съвпадна с с такъв от открит на мястото на убийството. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във