Параграф22 Daily

§22 Новини

В Свиленград дадоха 5 месеца условно и 10 000 лева глоба за нарушаване на карантината

По досъдебно производство на Районна прокуратура – Свиленград е осъдена 19-годишната Р.С., за това,  че за времето от  11:30 ч. на 22 март 2020 г. до около 18:45 ч. на 23 март същата година, в Любимец, обл. Хасково, е нарушила мерки, издадени против разпространението или появяването на заразителна болест по хората, съгласно заповед  на министъра на здравеопазването на България за реда за регистрация, съобщаване и отчет на заразните болести и във връзка с усложняващата се епидемична обстановка, свързана с разпространението на  COVID - 19 на територията на страната, като лице поставено под карантина с предписание на РЗИ – Хасково не е изпълнила задължението си да не напуска адреса на дома си, на който е посочила, че ще пребивава за посочения 14-дневен срок, като деянието е извършено по време на въведеното извънредно положение.

По делото е установено, че за горепосочения период от време, Р.С. е напуснала дома си в Любимец и е посетила къщата на свои близки в Харманли, обл. Хасково, което е установено след извършена проверка на служители на РУ на МВР - Свиленград. Р.С. е била поставена под задължителна карантина след като се върнала от Германия.

По споразумение на Районна прокуратура – Свиленград със защитата на обвиняемата, одобрено от Районен съд - Свиленград, Р.С. е осъдена на 5 месеца „лишаване от свобода“ условно с 3 години изпитателен срок и глоба в размер на 10 000 лева.

Определението на Районен съд – Свиленград е окончателно. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във