Параграф22 Weekly

§22 Новини

В украйнското МВР ще има лустрация, зарече се Кличко

Опозицията се зарече всички виновни за десетките жертви в Украйна да бъдат наказани. В органите на реда може да се очаква лустрация."Всички, които са дали престъпни заповеди срещу украинския народ, ще бъдат наказани. А в органите на реда, на първо място, трябва да бъде извършена лустрация", заяви лидерът на украинската партия "УДАР" Виталий Кличко, цитиран от ИТАР-ТАСС и БТА.


"Нито едно правонарушение няма да остане безнаказано. И аз съм уверен, че тези, които доведоха до кръвопролитието, до смъртта на десетки и стотиците ранени, ще бъдат наказани", заявява Кличко, цитиран от пресслужбата на партията му.


Според Кличко репутацията на представителите на органите на реда днес е унищожена. "За възстановяването й ще трябва немалко време. Убеден съм, че трябва да се извърши лустрация", заяви опозиционният лидер.


Изпълняващият функциите на вътрешен министър Арсен Аваков и парламентарният представител по контрола върху Службата за сигурност на Украйна (ССУ) Валентин Наливайченко междувременно посетиха Симферопол, столицата на автономната република Крим.


Първото посещение на новото ръководство на силовите структури в регионите беше именно там, където вчера участници в митинг в Севастопол стихийно преизбраха кмета и поискаха да се присъединят към Русия.

Facebook logo
Бъдете с нас и във