Параграф22 Daily

§22 Новини

В закрито заседание съд определят издръжката, дължима от милиардера Потанин

Мирови съд в Москва реши да разгледа в закрито заседание искането на милиардера Владимир Потанин за изменение в размера и в реда на изплащане на издръжката(алименти), дължима за сина му - съобщава руската информационна агенция РИА "Новости" като се позовава на адвокатите на бизнесмена. Според Потанин, сумата която той плаща за издръжка на сина му до навършване на пълнолетие от детото, "явно надхвърля неговите потребности". Според милиардера, тези пари се харчат не за детото, а за съвсем други неща.


Решението за провеждане на закрито съдебно заседание е прието от съда след писмено искане от страна на адвокатите на Потанин, които се мотивирали с тезата, че техният доверител е публична личност и по тази причина има право на неприкосновенност на личния си живот.


Адвокатите на бившата съпруга на милиардера са били против, но съдът не се е съобразил с тяхната позиция.


"Адвокатите на г-н Потанин не искат някой да чуе излагания от тях правен абсурд", заявил защитникът на бившата съпруга на бизнесмена - адвокат Филип Рябченко.


Освен това стана известно, че съдия Светлана Копчак е отказала да си направи самоотвод, за какъвто са настоявали адвокатите на бившата г-жа Потанина, които са се усъмнили в обективността и в беспристрастността на магистрата, която преди това е развела доста скандално семейство Потанини.

Facebook logo
Бъдете с нас и във