Параграф22 Daily

§22 Новини

Валери Симеонов потвърди за среща Доган - Искров в Росенец, на която било решено да се фалира КТБ

Валери Симеонов призна в "Още от деня" по БНТ, че попитал в парламента Иван Искров, дали е бил в парк „Росенец" в сараите на Ахмед Доган. Гуверньорът отрекъл. Но Симеонов разказа, че от вътрешен човек научил, че Искров твърдо е бил там.

Бяха заградили половината парк, два километра и половина отцепление, от 30 частни охранители и 10 човека от НСО. Какво е правил в работния ден петък Иван Искров при Ахмед Доган, в петъка преди обявяването на фалита на банката, попита още той и с това потвърди информация на Фрог нюз за тази среща отпреди няколко седмици. Зад атаките срещу КТБ стоят интересите на ДПС. Към активите на тази банка има голям интерес. Атаката срещу КТБ започна във вестниците на Делян Пеевски и майка му, завърши Симеонов.

Не приемам елементарното тълкуване за съставяне на правителство от ГЕРБ. Ясно е, че те ще се опитат да получат мнозинство. Не сме нито прелъстени, нито отхвърлени. Ние в Патриотичния фронт не ламтим за власт, коментира и темата за създаване на кабинет Симеонов.

Бойко Борисов каза, под натиска на еврочиновника Жозеф Дол, че нямало съвпадения с нашата програма. Няма драма с това. ГЕРБ да правят каквото си решат. Ние искаме нашата програма да бъде изпълнявана, независимо дали от ГЕРБ, БСП и т.н. Борисов се държа недостойно. Думите му не са достойни за един държавник. Всички точки по нашата програма бяха договаряни на нашата среща и се разбрахме. Борисов трябваше да отстоява договореното. Ние не искаме да се харесваме на Жозеф Дол, а да работим за България, категоричен беше Симеонов.

В основата на всичко е нашата програма. Ние имахме две условия. Да съгласуваме нашите програми с ГЕРБ и да не участваме с политически фигури във властта. Ние излязохме от тези преговори с гордо вдигнати глави. Не мога да кажа дали ще продължим преговорите с ГЕРБ. Ще се съберем и ще решим. Жозеф Дол излита днес и ще видим какво ще се случи утре, вдругиден и дали ГЕРБ ще ни поканят отново. Мнението на Бойко Борисов се мени често, допълни лидерът на ПФ.

Ние искаме стабилно правителство. Дали ще бъдем опозиция, ще зависи от това, колко наши точки ще съвпаднат с управленската програма. Ако се изпълнява програмата, ние ще подкрепим управлението, независимо дали участваме или не. Мисля, че ще има правителство. Друг е въпроса дали това правителство ще вади България от кризата и ще решава проблемите, продължи Симеонов.

Facebook logo
Бъдете с нас и във