Параграф22 Daily

§22 Новини

Варна не заслужава толкова ниска разкриваемост на престъпленията

Обществеността на Варна не заслужава толкова ниска разкриваемост на престъпленията в региона. Услугата, която ОД на МВР – Варна предлага е с несравнимо по-ниско качество от тази в другите райони на страната. Това заяви по време на представянето на новия директор на ОД на МВР – Варна Георги Костов, главен секретар на МВР.

Главният комисар Георги Костов посочи, че не е необходимо варненската полиция да продължи работата си в същия състав, но винаги ще се оцени лоялността и съобразителността. „Всички служители на ОД на МВР - Варна дa се чувстват негативно оценени и с висок кредит на доверие. Това рядко се случва в живота – негативна оценка и кредит на доверие. Оттук нататък всичко е във вашите ръце, но това състояние не е редно и не е честно към обществеността”, посочи Георги Костов и допълни, че при тези слаби резултата на варненската полиция е твърде вероятно да има и персонални промени в Районните управления на града.

Затова че човек извън Варна поема полицията в града, Георги Костов беше категоричен, че хората навсякъде са еднакви и разликата между тях е можещи и неможещи и компетентни и некомпетентни, а не местни и чужди. Новият шеф на варненската полиция, главен комисар Даниел Пашов е женен, има едно дете.

Днес при представянето му той заяви, че в работата си от тук нататък ще цени тези служители, които си изпълняват задълженията. Той вече се срещна и с администрацията на Варна, с когото по думите му са нахвърлени някои от основните проблеми на морския град, които чакат решение.

Facebook logo
Бъдете с нас и във