Параграф22 Daily

§22 Новини

Варненец, прал пари, ще лежи 2 години и 6 месеца

Варненец беше признат за виновен по обвинителен акт на Окръжната прокуратура в града. Д.К. бил предаден на съд за това, че в условията на продължавано престъпление, многократно получил и държал парични суми, за които знаел, че са придобити чрез незаконна дейност – престъпление по НК. Подсъдимият ще търпи наказание „лишаване от свобода“ за срок от 2 години и 6 месеца, което ще изтърпи ефективно при първоначален строг режим, и ще заплати глоба в размер на 10 000 лева. Д.К. прие да заплати в полза на Държавата равностойността на предмета на престъплението, сумата от 68 542,69 евро с левова равностойност 134 057,84 лева.

Мъжът е бил осъден и от Районен съд-Варна за това, че при условията на опасен рецидив и при продължавано престъпление, набирал и транспортирал лица, които превеждал през граница в различни европейски градове, с цел да бъдат използвани за развратни действия. Именно във връзка с тези негови действия били паричните преводи.

Престъпната дейност варненецът извършвал в периода от август 2010 г. до февруари 2014 г. За това време той получил и държал 84 пъти парични суми в размер общо на 68 542,69 евро или 134 057,84 лева. Преводите получавал чрез международните системи за експресни парични плащания. Д.К. добре знаел произхода на тези пари и бил напълно наясно, че са резултат от престъпната му дейност.

Одобреното от Варненския окръжен съд споразумение е със силата на присъда и е окончателно.

Facebook logo
Бъдете с нас и във