Параграф22 Daily

§22 Новини

Варненски полицаи бяха осъдени за подкуп

Полицаи от Първо районно управление във Варна бяха осъдени за осуетяване на наказателно преследване и за приемане на подкуп от лица, притежаващи наркотици.38-годишният А.А. и 45-годишният П.П. получиха от Окръжния съд в морския град условни наказания, съобщи Дарик радио.Двамата бяха задържани през 2012 г. при акция на дирекция „Вътрешна сигурност”.

Подсъдимите бяха признати за виновни, че през нощта на 27 срещу 28 октомври същата година са открили наркотици в две лица, но не са ги задържали, а са поискали от тях подкуп. Десет дни по-късно рушветът в размер на 30 лева е бил получен от А.А. По двете повдигнати срещу него обвинения той получи различни присъди, от които ще изтърпи по-тежката – 2 години затвор, отложени с 4 години изпитателен срок. Освен това няма да има право да работи в МВР за срок от 3 години и трябва да плати глоба от 500 лв.

Колегата му П.П. беше признат за виновен само по обвинението за осуетяване на наказателно преследване с цел за имотна облага, но оправдан за получаването на подкуп. Той получи от съда 2 години затвор, отложени с 3 години изпитателен срок.

Присъдите могат да бъдат обжалвани пред Апелативния съд.

Facebook logo
Бъдете с нас и във