Параграф22 Daily

§22 Новини

Васил Божков е отново в прицела на спецправосъдието

В Специализирана прокуратура постъпиха по компетентност от Върховната касационна прокуратура материали от МВР, ДАНС, КПКОНПИ и НАП, както и медийни публикации, касаещи лицето Васил Божков - привлечен в качеството на обвиняем по 4 досъдебни производства на СП и един от санкционираните български граждани по глобалния закон „Магнитски“.

Материалите са събрани в рамките на водена от ВКП проверка по реда на чл. 145 от Закона за съдебната власт относно предоставен списък от министър-председателя Кирил Петков, сочещ евентуално извършени престъпления от общ характер от 19 лица, сред които и Васил Божков Така постъпилата преписка е предоставена на наблюдаващ прокурор, който да прецени присъединяването на материалите към образувано до момента досъдебно производство по отношение на Васил Божков. За последващите действия по предоставените от ВКП материали българската общественост ще бъде своевременно информирана.

С оглед препятстване разпространението на невярна или манипулативна информация за действията на прокуратурата, призоваваме представителите на медиите и българските граждани да се осведомяват от достоверни източници.

Facebook logo
Бъдете с нас и във