Параграф22 Daily

§22 Новини

Васил Божков със 7 обвинения, обявен е за общоевропейско издирване заедно с Георги Попов

Васил Божков е обвиняем по 7 обвинения. Той е обявен за общодържавно издирване, напуснал е страната. По-рано днес бизнесменът заяви пред репортер на БНТ, че е на разположение на институциите. Пред "По света и у нас" Васил Божков заяви, че никой не го е търсил или издирвал. Каза още, че е на разположение да се яви там, където го призоват. Единствено поясни, че е на телефона си и има готовност да се отзове, ако бъде призован от прокуратурата. Не се крия, каза още бизнесменът.

„Изготвена е европейска заповед за арест, тъй като е установено, че същият е напуснал границите на страната”, каза днес обвинител номер 1. "Ще положим всички усилия Божков да бъде доведен и изправен пред българския съд. Това е поредният олигарх, който е избягал от България", категоричен беше Гешев. Според него "крайно време е този криминален преход да приключи". „Не може само плюсовете да са за едни хора, а минусите - за други“, отсече той.

Засилено полицейско присъствие има пред сградата на "Нове холдинг". По-рано днес специализираната прокуратура и МВР влязоха в офисите на Васил Божков на ул. "Московска в столицата, както и в кабинетите на "Националната лотария" и в Комисията по хазарта, откъдето бяха отведени служители.

Facebook logo
Бъдете с нас и във