Параграф22 Daily

§22 Новини

Вдигнаха банковата тайна за сметките на 63 гангстери

Районният съд в Пловдив е дал разрешение за вдигане на банковите тайна на 63 човека по искане на прокуратурата, Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество и НАП. Данните са първите три месеца на годината, а в сравнение с миналата бележат ръст, пише "Марица".

От комисията са поискали да надникнат в авоарите на бандити, замесени в трафик на наркотици, даване на подкупи, измами, както и афери с ДДС и укриване на данъци. 15 от исканията са по висящи наказателни дела в Окръжния и Районния съд, уточниха магистратите.

Най-много са исканията за отваряне на банкови сметки от Комисията за отнемане на незаконно имущество, която има право да налага запор и настоява за конфискация по дела за подкупи и длъжностни престъпления. Според нейния годишен доклад, внесен наскоро в Народното събрание, териториалната дирекция в Пловдив, в който влизат структурите в Пазарджик и Стара Загора, е образувала пет преписки за разследване на незаконно забогатели през миналата година. Запорираното имущество е било за 2,5 млн. лева, а 642 други уведомления са пристигнали в Града под тепетата с искане за образуване на проверки.

Наскоро Окръжният съд в Пазарджик уважи искането на Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество за налагане на запор на имуществото на обща стойност 332 872 лв. на бивш служители от Дирекция "Автомобилна инспекция". По искане на комисията е бил наложен запор на негова къща и налични средства по няколко банкови сметки. В хода на проверката инспекторите са установили, че служителят не харчил заплатата си, която му е била превеждана по банкова сметка.

Facebook logo
Бъдете с нас и във