Параграф22 Daily

§22 Новини

Вече е непоносимо: Изповед на адвокат за правосъдието в България

Teodora Donkin във Фейсбук:

Тези, които ме познават, знаят, че не се занимавам с наказателно право. Понеже ставаше дума за мой близък човек обаче, поех случая му с желание и хъс. Тези, които ме познават, знаят също, че обожавам работата си и не оставям нито едно камъче необърнато. Особено когато става дума за СПРАВЕДЛИВОСТ.

И така… в продължение на 3 дълги години водих и участвах в 11 съдебни дела за различни престъпления. Стигнах до главния прокурор. Написах стотици страници правни становища, молби, жалби, тъжби. Борих се срещу ЗАПЛАХИ ЗА ЖИВОТА и имуществото си. Борих се срещу подмолни тактики на отсрещната страна и ЯРОСТНА корупция.

Полицейски служители фалшифицираха показания на свидетели…Вместо да ни защитават, те ни заплашваха... и защитаваха престъпника. А престъпникът е осъждан 8 пъти! По всичките му присъди е налагано НАЙ-ЛЕКОТО наказание. Голяма част от осъжданията му са резултат от постигнато с прокуратурата споразумение. Съдебните дела още се водят. Водят се и досъдебни производства.

НО защо ви споделям всичко това? Защото току-що получих обаждане от ПРОКУРОРА по едно от досъдебните производства. Целта на разговора беше да ми обясни, че не може да си свърши работата, защото системата е КОРУМПИРАНА и пази ПРЕСТЪПНИКА. Направила всички необходими правни проучвания, квалифицирала е деянието, но „отгоре“ я притискат и ѝ дават друга (угодна) квалификация, която да не мине в съда. И тя НЯМА ИЗБОР - работи по нея. Но знаете ли какво е най-лошото?

ТЯ МЕ ПОМОЛИ ДА ОБЖАЛВАМ ПОСТАНОВЛЕНИЕТО Ѝ! Прокурор, в ПРАВОВА И ДЕМОКРАТИЧНА ДЪРЖАВА, ме помоли да се „боря“ и да обжалвам собственото ѝ постановление, защото тя е безсилна! След разговора бях смазана... плачеше ми се и се чудех как стигнахме до тук. Но после си дадох сметка за ролята на адвокатурата.

Може би пък ТЯ е лъчът в борбата срещу тази ендемична корупция.

Facebook logo
Бъдете с нас и във