Параграф22 Daily

§22 Новини

Вече има досъдебно производство за срутения хотел, разпитват всички, които имат отношение

Досъдебно производство е образувано вече във връзка със срутилия се хотел в к. к. „Слънчев ден”. Това обяви директорът на Областната дирекция на МВР, комисар Николай Калчев. Той добави, че наблюдаващ прокурор е Катя Петрова от Окръжна прокуратура.

Комисар Калчев добави, че са привикани на разпит всички лица, които имат нещо общо с хотела - изпълнители, подизпълнители, управителят на курортния комплекс, а така също и работници на обекта.

„Една част от хората са разпитани, друга част продължават да се разпитват”, каза в заключение директорът на варненската полиция.

Вече е изяснено, че един работник е загинал, а поне трима други служители се издирват, след като хотел „Вероника“ в курортния комплекс "Слънчев ден" край Варна се е срутил. Инцидентът е станал към 18 ч. на 8 април. Екипи на пожарната,Гражданска защита и полицията се опитват с термокамери да открият тримата издирвани работници. Българският червен кръст е предоставил за акцията екип от куче и двама професионални водачи за издирването, съобщава БТА, цитирайки Тихомир Тотев, директор на Пожарната във Варна.

Хотелът не е работил към момента на инцидента. Бил е в реконструкция.

До тази сутрин не са открити нито един от обявените за изчезнали трима души. На място се очаква да пристигне и багер, който да разбие едрите парчета бетон, за да започне разчистване на ръка.

Пред репортера на БНТ във Варна очевидец разказва, че изчезналите са негови близки - заедно са работели в строителна фирма. Само един от тях е имал трудов договор, каза той. „Накараха ни да режем колоните. Бригадирът забрани, но Георгиев настоя да ги режем", допълни очевидецът, без да посочи кой е този Георгиев.

Хотел Вероника е бил Дом №4 в бившия почивен комплекс на ЦК на БКП. Комплексът се състои от четири хотела - Марина, Палас, Мираж и Вероника и се намира на 10 км северно от Варна.

Facebook logo
Бъдете с нас и във