Параграф22 Daily

§22 Новини

Вежди Рашидов със сензационни разкрития, получил анонимка

Депутатът от ГЕРБ и бивш министър на културата Вежди Рашидов внесе сигнал в Софийска градска прокуратура срещу банкера Цветан Василев за източване на 1,7 млрд лв. По думите му става въпрос за "грабеж от страна на Василев на собствената му банка, но на чужди пари". "Обирът" бил подготвен за 27 дни.


Преди да внесе сигнала, Рашидов обясни пред журналисти, че парите са изнасяни чрез полети на частния самолет на банкера. Бившият министър на културата обясни, че парите са изнасяни кешово.


Вчера Рашидов получил сигнал чрез анонимно писмо на електронната си поща. То било подписано от няколко лица с инициали и сред тях герберът разпознал хора от ръководството на КТБ. Тогава Рашидов се посъветвал с адвоката си и така решил да внесе сигнала в прокуратурата днес.


Депутатът също имал вложени пари в точно тази банка. Приятели са му казвали, че там дават по-добри пари и затова ги е държал в банката на Василев, тъй като депозант следи своите интереси като вложител. Рашидов вметна, че парите, които притежава са изкарани с честен творчески труд. "Не съм знаел за какво става въпрос в банката, не познавам Делян Пеевски", обясни бившият министър на културата, като изрично заяви, че МВР трябва да си свърши работата.

Facebook logo
Бъдете с нас и във