Параграф22 Daily

§22 Новини

Велчев нищи кокаиновата афера

Действията на организираната престъпна група, организирала трафика на кокаин на кораба bdquo;Свети Николай че ще бъдат разследвани, заяви главният прокурор Борис Велчев пред журналисти след заседанието на ВСС. Той обаче не направи оценка на работата на своите служители по този случай.


Както е известно, миналатаnbsp; седмица спецсъдът освободи от ареста без мерки за неотклонение спрягания за организатор на транспортирането на кокаина Руслан Колев и мениджъра на плавателния съд Дойчин Дойчев. Прокурор № 1 обаче реши да не прави обстоен коментар на случая преди да се запознае с неговите детайли. bdquo;Не мога да дам оценка на работата на българската прокуратура. Предстои да се запозная с това, което е извършено досега. Във всеки случай онази част от дейността на евентуалната организирана престъпна група, която е свързана с този кокаин в България, ще бъде много внимателно разследвана, обеща Велчев.


Главният прокурор обясни, че делото срещу българските моряци, арестувани на кораба ще бъде гледано в Испания, а не в родината им заради принципите на международното право, според които делото се води по местоизвършване на престъплението.


Корабът bdquo;Свети Николай, плаващ под български флаг, беше задържан на 16 август наnbsp; 50 мили от пристанището Кадис в Южна Испания. Заловеният кокаин - около 3 тона, бил опакован в бали, разположени в трюма. При разпитите в Испания нашите моряци заявили, че смятали наркотика за захар.

Facebook logo
Бъдете с нас и във