Параграф22 Weekly

§22 Новини

Великобритания ще приравни педофилията до тероризъм

Премиер-министърът на Великобритания - Дейвид Камерън е заявил, че в най-скоро време педофилията на Острова ще се наказва по закон толкова строго колкото и тероризмът, съобщава най-респектабелният вестник в света - консервативният рупор The Times.


Дейвид Камерън е отбелязъл, че трябва да се поправи съвременното британско законодателство така, че в бъдеще педофилите да не откриват в него нито една възможност да избегнат наказание в съда, ако се подвизават, например, в Интернет.


"Абсолютно отвратително е, подчертал министър-председателят на Съединеното кралство, че  педофилите имат възможност да се измъкнат от наказание, ако публикуват своите призиви и снимки в мрежата и да разпространяват по този начин своите ужасни идеи. Трябва да се направи всичко възможно, за да се защитят нашите деца", заявил той.


Новият проектозакон ще бъде включен в лятната реч на кралицата.


Решението да се затворят всички дупки в британското законодателство, позволяващи безнаказана реклама на педофилията, е било взето след като стана ясно, че американски учител, на когото се водят над 90 деца-жертви в различни страни по света, се е самоубил скоро след като е бил разобличен. Сред неговите жертви имало и деца от едно училище в Лондон.

Facebook logo
Бъдете с нас и във