Параграф22 Weekly

§22 Новини

Великобритания върна рекламата на цигари по ТВ

В Обединеното кралство по телевизионните екрани се върна рекламата на цигари, съобщава вестник The Telegraph. С едно дребно уточнение - става дума за реклама на електронни цигари, произведени от компанията British American Tobacco (BAT). Така BAT стана първата тютюнева компания, която си позволи да пусне реклама по телевизията за последните 20 г. Рекламата на цигари по британската телевизия е била абсолютно забранена още през 1991 г.


Но времената се менят и ВАТ е намерила начин да заобиколи забраната. Според компанията електронните цигари са значително по-слабо токсични от обикновените цигари и освен това имат славата на ефективен начин за отказване от вредния навик за пушене на тютюн въобще.


С тази теза обаче не са съгласни критиците на електронните цигари които смятат, че те също водят до никотинова зависимост, и настояват за провеждане на допълнителни широки изследвания за установяване на последиците за здравето от пушенето на електронни цигари.


Според английнската статистка, в началото на 2014 г. във Великобритания е имало най-малко 1,3 млн. човека, които са ползвали електронни цигари.

Facebook logo
Бъдете с нас и във