Параграф22 Daily

§22 Новини

Великотърновски криминалисти задържаха двама рецидивисти за множество домови кражби

В четвъртък вечерта във Велико Търново служители на местното полицейско управление спрели за проверка лек автомобил. Установените във возилото 35-годишен М. К. и 49-годишен К. К. от Варна направили впечатление на униформените със странното си поведение.

Последвала проверка в багажното отделение на автомобила, в което униформените се натъкнали на вещи, предмет на престъпления и множество инструменти за взломяване. Мъжете били криминално проявени и многократно осъждани, предимно за кражби.  В хода на проведеното разследване е изяснено, че на 13 ноември двамата, чрез взломяване на секретни патрони на входни врати са проникнали в пет жилища в квартал „Бузлуджа” в старата столица. От три от тях са извършили кражби на пари, компютри, златни накити и дребни вещи, а от другите две са направили опити за кражби. М. К. и К. К. са задържани за срок до 24 часа. След доклад на материалите в прокуратурата те са привлечени като обвиняеми за извършените престъпления, при условията на продължавано престъпление и опасен рецидив.

С постановление на Районна прокуратура – В. Търново мерките им за задържане са удължени на 72 часа. В автомобила са намерени вещи, за които се проверява дали не са предмет на посегателства от жилища на територията на съседни областни дирекции. Работата по документиране на цялата им престъпна дейност продължава.

Facebook logo
Бъдете с нас и във