Параграф22 Daily

§22 Новини

Велизар Енчев: Изключено е псуващият като каруцар да е сътворил този пасквил

Някои съображения по повод изчетеното от Борисов телевизионно обръщение:

- Авторството на текста не е на премиера. Изключено е челият само „Винету“ и псуващ като каруцар да е сътворил този пасквил.

- Ползването от премиера на монтирана на тв-камерата машинка за идиоти, т.нар. аутокю, е признание за интелектуална немощ и за още нещо – че Севда вече не е в играта и вероятно е заместена или от тениспартньора Харизанов, или от антрополога Харалан Александров, или от вносни пиарексперти на любимите му немски фондации.

- Пасквилът се мъчи да хвърли мост към Слави Трифонов, Христо Иванов и протестиращите на площадите или поне да ги вкара в междуособни крамоли, които да циментират режима.

- Претоплената идея за намаляване на броя на депутатите до 120 сега може да срещне съпротивата дори на Слави Трифонов. При предстоящите избори той разчита на солидна парламентарна група, а при НС със 120 души ще има шепа депутати.

- Вместо да се покая за коалиционния си позор, електорално потопената ВМРО продължава да копае дъното. Скъсалият със здравия разум военен министър иска нова конституция с проваленото задължително гласуване и с пропадналата наборна военна служба. А с подкупващата идея за разширяване на президентските пълномощия удря едни наколенки на президента. За всеки случай.

- В крайна сметка целта е една – да се печели време и лазейки по корем ГЕРБ и ОП да се доберат до 2021-а, когато са редовните парламентарни избори, на които милионите от чекмеджето пак ще купят вота.

- Но ако ГЕРБ, ОП, ДПС и Воля са събрали 160 депутатски души за свикване на ВНС, това е парламентарен пуч, циментиращ хунтата, която не само ще запази този компрометиран парламент, но и ще прави следващите избори.

- И кой нормален и почтен човек ще приеме един СИК-аджия, правосъден министър с видими дефицити и шайка коалиционни пудели да пишат новата конституция?

Facebook logo
Бъдете с нас и във