Параграф22 Daily

§22 Новини

Вероятно ще има още обвинени по казуса КТБ до края на седмицата

През тази седмица се очаква да има още обвиняеми по казуса КТБ. Това обяви главният прокурор Сотир Цацаров в ефира на bTV. Относно изказванията на мажоритарния собственик на фалиралата банка Цветан Василев, че ще съди държавата и ще почне да разобличава виновниците за фалита на КТБ начело с прокуратурата, обвинител номер едно бе категоричен, че не може да го обвини, че е взел решение да осъществява такава позиция на защита. За Цацаров всички твърдения на Василев могат да бъдат проверени - в протокола за разпит на обвиняемо лице. Главният прокурор гарантира, че, осъществи ли се най-после разпит, то фактите от него ще станат обществено достояние.Главният прокурор обърна внимание и на това как се чувства на отговорния пост на обвинител номер едно. Страхуваш ли се от Бога, значи ще се страхуваш и от закона, разсъждава той. Цацаров увери, че никога не се е чувствал всевластен. Придобиеш ли такова усещане, ще загубиш себе си, категоричен бе Цацаров.

Цацаров не пропусна да коментира думите на депутата от ДСБ Радан Кънев, че прокуратурата няма интегритет и капацитет да справя с осъществяването на контрол над сделки за 48 часа.  Не е въпросът в това има ли тя капацитетът, не е въпрос да я ударим, това е елементарен политически популизъм. Ако отворим тази врата, удряме нормалните бизнес отношения, притеснен е Цацаров. Според него в предложението за даване на такива правомощия не прозират политически интереси, а опит да се защитят държавните такива, но може би не много умело.

Главният прокурор смята, че сделката за едно евро, която нашумя в последно време, не може да се повлияе от тези изменения, защото, ако такива се реализират в чужбина или чрез верига от дружества, тези  текстове не влияят.

Facebook logo
Бъдете с нас и във