Параграф22 Daily

§22 Новини

Весела Лечева: „В с. Каменари наказват тези, които не са гласували за ГЕРБ“

Със сигнали, че в еленското село Каменари дават работа само на онзи, който е гласувал за партия ГЕРБ, се обърнаха много хора по време на приемната на народния представител Весела Лечева в селото.

Липсата на работа в отдалеченото село е основният проблем за живущите. Основният им поминък там е в дърводобива и много от хората споделиха, че се прави селекция кой да се занимава с него. След местните избори живущите в селото забелязали, че сред избраните са само симпатизанти на ГЕРБ, а взаимоотношения с определени хора, които имат дългогодишен опит в дърводобива, са прекратени, сочи вестник "Борба".

„Това е престъпно. В район, в който хората едва свързват двата края, не може да ги делиш – които са гласували за управляващите да имат работа и доходи, а останалите да са наказвани“, коментира народният представител.

Селото е „забравено и от Бога“, макар че там живеят около 200 души. Отдалечеността от общинския център предпоставя и другите проблеми, които хората споделиха – достъпа до здравеопазване и до качествено образование, както и лошата инфраструктура.

Млади родители възразиха срещу плана на Общината да насочва децата им към най-близкото защитено средищно училище в с. Беброво, където сега учат в една стая деца от първи до седми клас. Родителите споделиха своето желание децата им да учат и да имат шанс за добро и качествено образование в Елена.

За целта Общината и МОН трябва да осигурят превоз до училището.

Facebook logo
Бъдете с нас и във