Параграф22 Daily

§22 Новини

Веселин Маринов пее в Шумен срещу ало измамите

200 телефонни измами са извършени в Шуменска област през последните 5 години. Щетите от тях са на обща стойност 740 000 лева. Само през 2018 г. щетите от извършените 44 телефонни измами в Шуменско са за 316 000 лева – пари, спестени от възрастни хора и предадени в ръцете на телефонни измамници, каза говорителят на Областната дирекция на МВР в Шумен Ася Йорданова. „Най-потърпевши и най-уязвими са жените в областния град на възраст между 55 и 75 години, както и хората, които живеят в широкия център“, посочи тя.

За да предпази хората от телефонни измами, полицията в Шумен предприема различен подход - разяснителна кампания „Заедно можем да спрем телефонните измами“, каза директорът на Областната дирекция на МВР в Шумен старши комисар Ялчън Расим.  „На 13 юни от 18:30 ч. ще направим галаконцерт в зала "Арена Шумен". В началото ще разясним всичко за телефонните измами, ще отправим своите послания към хората. Всичко това ще бъде съчетано с приятна музика и веселие“, заяви старши комисар Ялчън Расим.

Концертът е с участието на Славка Калчева и Веселин Маринов. Посещението ще бъде с покани, които са раздадени на възрастните хора в областта. Със съдействието на общинските администрации, те са разпределени по равно между всички общини в региона.

Facebook logo
Бъдете с нас и във