Параграф22 Daily

§22 Новини

Вицепремиерът Цветлин Йовчев и еврокомисарят Кристалина Георгиева обсъдиха сценариите за кризата в Сирия

Хуманитарните аспекти при възможните сценарии за развитие на кризата в Сирия обсъдиха на среща в Министерството на вътрешните работи вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев и европейският комисар за международно сътрудничество, хуманитарна помощ и реакция при кризи Кристалина Георгиева.


Двамата споделят обща оценка за заплахите и рисковете, пред които може да бъде изправена нашата страна при евентуално развитие на кризата в Сирия. Вицепремиерът и европейският комисар обсъдиха потенциалните възможности страната ни да потърси международна помощ при разрешаването на евентуален бежански проблем у нас. Комисар Георгиева запозна министър Йовчев с инструментите за оказване на солидарност по линия на Европейския съюз.


Вицепремиерът подробно запозна европейския комисар както с плана на българското правителство за противодействие на негативните ефекти от кризата в Сирия и нейното разширяване, който бе одобрен от Съвета по сигурността към Министерския съвет, така и с конкретните мерки за засилване на контрола върху българската граница като част от външната граница на Европейския съюз.

Facebook logo
Бъдете с нас и във