Параграф22 Daily

§22 Новини

Вицепрезидентът Маргарита Попова се срещна с главния прокурор на Китай Цао Цзанмин

Вицепрезидентът Маргарита Попова се срещна на "Дондуков" 2 с главния прокурор на Китай Цао Цзанмин, който е на официално двудневно посещение у нас по покана на българския си колега Сотир Цацаров, съобщава БТА като цитира прессекретариата на държавния глава.

На срещата Маргарита Попова и Цао Цзанмин са изтъкнали традиционно добрите отношения между България и Китай в различни области. Те са определили като изключително добро равнището на политическия диалог между двете държави, като за това е допринесла размяната на посещения на различно равнище през последната година.

България е втората държава признала Китайската народна република, ние сме много благодарни за това и няма да забравим значението на този политически акт, е посочил главният прокурор Цао Цзанмин. Той е изразил задоволство от задълбочаването на двустранните връзки. Китай залага на развиването на пазарна икономика, така че обменът на добри практики с България, която е страна член на ЕС, е от съществено значение за нас, е посочил още Цао Цзанмин.

Вицепрезидентът Маргарита Попова е отбелязала, че за добрите взаимоотношения ключова роля имат и отличните непосредствени контакти между прокуратурите на двете страни. Икономическата престъпност и корупцията са два бича в световен мащаб и срещу тези явления трябва да се борим с обединени усилия, е казала Попова.

Вицепрезидентът е посочила още, че цени позицията на Китай разрешаването на конфликтите по света да става по мирен път. Днешният напрегнат свят освен от ред, правосъдие и справедливост, има остра необходимост и от разум, е отбелязала Маргарита Попова.

Facebook logo
Бъдете с нас и във