Параграф22 Daily

§22 Новини

Видеокамерите опровергали Борислава за голия тараш, проверката е прекратена!

Софийска районна прокуратура прекрати проверката срещу полицаи от Четвърто РПУ, които бяха обвинени от студентката Борислава Латинова, че й е бил направен "срамен обиск". По думите на Латинова, на 17 октомври служителка на реда я е съблякла гола на улицата и е бъркала в бельото й. Прокурорите обаче не открили доказателства, които да подкрепят думите на Латинова. По тази причина на 4 ноември СРП прекрати предварителната проверка за извършени неправомерни действия на полицейски служители от Четвърто РПУ- СДВР.

От прокуратурата уточняват, че са снети обяснения на посочените от Латинова очевидци, които се различават в значителна степен от твърденията на жалбоподателката. В техните разкази не се споменава за грубо отношение и бъркане под бельото на Латинова от страна на полицайката Нели Върбанова.

Освен това се оказва, че видеозаписи от камери за наблюдение също опровергават твърденията на Латинова. "Твърденията на жалбоподателката се опровергават и от изготвената видео-техническа експертна справка", се казва още в постановлението на СРП за прекратяване. /БЛИЦ

Facebook logo
Бъдете с нас и във