Параграф22 Daily

§22 Новини

Виолета Комитова: Работниците жертва на договор, подписан от Стоян Беличев и шефа на „Автомагистрали - Черно море“

За ремонт на автомагистрала „Тракия“ в участъка между Чирпан и Стара Загора са били похарчени 90 млн. лв. през миналата година, но голяма част от тези средства не са отишли за тези дейности. Това разкри министърът на регионалното развитие и благоустройството Виолета Комитова в интервю за телевизия „България он еър“.

В ремонта са участвали четири фирми, една от които е „Автомагистрали - Черно море“. Дружеството е получило аванс от 30 млн. лв. „Именно работниците на „Автомагистрали - Черно море“ в момента претендират за доплащане от 36 млн. лв, но в нашия бюджет няма предвидени целеви средства за ремонт на участъка“, каза още Комитова и поясни, че средствата, които са били определени, са били похарчени.

Въпреки това, правителството обмисля варианти за плащане на дължимите суми на работниците, дори на по-малки суми, обясни регионалният министър.

Виолета Комитова допълни, че фирмата и работниците са станали жертва на договор, при който от едната страна стои бившият шеф на държавното дружество „Автомагистрали“ Стоян Беличев, а от другата – шефът на „Автомагистрали - Черно море“ и попита защо хората не си търсят парите от тях. Тя беше категорична, че те са в правото си да искат изработеното и ако не им се осигурят тези пари, могат да ги получат по съдебен ред, като осъдят държавната фирма „Автомагистрали“.

Facebook logo
Бъдете с нас и във