Параграф22 Weekly

§22 Новини

Visa прекрати обслужването на картите на две руски банки

Visa е прекратила обслужването на дебитните и на кредитните карти, издадени от руските кредитни институции  - СМП-банк и Инвесткапиталбанк, съобщава информационната агенция ИТАР -ТАСС като се позовава на съобщение на платежната система.


"За да съответства на законодателството на САЩ, Visa International Service Association е прекратила достъпа до мрежата на Visa на посочените финансови институциии. Ние съжаляваме за неудобства, които сме причинили на тези организации и на притежателите на техни карти, както и на търговско-сервизните предприятия. Всички системи на Visa в Русия функционират в нормален режим и ние продължаваме да оказваме услугите, дължими на останалите наши клиенти в Русия", се казва в съобщението на платежната система.


По-рано бе съобщено, че и другата голяма платежна система - MasterCard, е прекратила обслужването на дебитните и на кредитните карти, издадени от тези банки, заради санкциите, въведени от САЩ и Европа. Министерството на финансите на САЩ обяви вчера втора вълна от санкции по отношение на 7 руснаци и 17 компаний, сред които са и СМП-банк и Инвесткапиталбанк.

Facebook logo
Бъдете с нас и във