Параграф22 Daily

§22 Новини

Висока удовлетвореност на съдебните служители в Окръжния съд в Бургас

При проведено анонимно анкетно проучване сред 45 съдии и съдебни служители в Окръжния съд в Бургас, 44 от тях са посочили, че са удовлетворени от работата си. Това каза административният ръководител на съдебната институция Росица Темелкова. Тя определи резултатите  като добър атестат за работата и екипа на съда.

Анкетното проучване е имало за цел да установи каква е степента на удовлетвореност, както и какво не одобряват съдиите и съдебните служители на Окръжния съд в Бургас,каза Росица Темелкова.3 са факторите, които влияят на тяхната удовлетвореност от работата, заяви тя. "На първо място служителите са поставили добрата комуникация с колегите.  На второ място е факторът "административният ръководител зачита моето мнение" и на трето място "работата ми е смислена.", информира Темелкова.

Тя допълни и  какво не одобряват съдебните служители, според направената анкета: "Съдебните служители са посочили прекомерната натовареност. Знаете колко е напрегната и отговорна работата, колко е стресова, особено за съдебните секретари. Друг фактор, който влияе на неудовлетвореността на съдебните служители, това е не доброто заплащане".

Окръжният съд вече е с нова интернет страница, каза още Росица Темелкова. Тя отбеляза и че за миналата година 11 са делата гледани от медиатори и 10 от тях са били решени.

Facebook logo
Бъдете с нас и във