Параграф22 Daily

§22 Новини

Високо оцениха акцията срещу телевизионното пиратство в Кърджали

Асоциацията на българските радио- и телевизионни оператори – АБРО, изпрати писмо до главния прокурор Иван Гешев, министъра на вътрешните работи Младен Маринов, министъра на културата Боил Банов и др., в което оценява високо операцията, проведена в Кърджали. Действията, осъществени в периода 20–22 януари от служители на  отдел „Киберпрестъпност“ при ГДБОП, съвместно с дирекция „Жандармерия“, бяха насочени срещу нерегламентираното разпространение на редица телевизионни програми без необходимото по закон съгласие на правоносителите.

В писмото от изпълнителния директор на АБРО Анна Танова, се казва, че осъществената акция „за установяване на нерегламентирано разпространение на редица телевизионни програми на територията на област Кърджали е доказателство за осъзнаването на проблема от компетентните органи и за ясната воля за разрешаването му“.

„АБРО оценява предприетите действия от държавните органи и професионализма им при провеждането на акцията в област Кърджали и изразява готовността си за съдействие при бъдещи действия“.

Facebook logo
Бъдете с нас и във