Параграф22 Weekly

§22 Новини

Висши катаджии на обучение за пътна безопасност и работа с техника

Курсът се провежда в рамките на проекта “Пътна безопасност в регионите от Югоизточна Европа“

50 ръководни служители от Пътна полиция ще преминат тридневно обучение по въпросите на одита за пътна безопасност и работа с технически средства, което се провежда в ГД "Национална полиция" . Курсът но тема "Стратегическо прилагане на закона" е в рамките на проект "Пътна безопасност в регионите от Югоизточна Европа" и се провежда от 26 до 28 март.


Организатори на инициативата са отдел "Пътна полиция" - ГДНП и сдружение "Отворена младеж" . Тя е подкрепена от програмата за транснационално сътрудничество "Югоизточна Европа" на Европейския съюз. В нея са включени ръководителите на "Пътна полиция" endash СДВР, областните дирекции на МВР в страната, както и служители от отдел "Пътна полиция" - ГДНП.


Целта е участниците да разширят познанията си по отношение на европейското и българското законодателство в областта на инспекцията по пътна безопасност, управлението на пътни мрежи и високо рискови секции - участъци с концентрация на пътно-транспортните произшествия. Предвидено е и запознаване с практически казуси. Очакваният от курса са свързани с подобряване на координацията в планирането и експлоатацията на първокласните и второкласните пътни мрежи, както и до повишаване равнището на безопасност на движението по пътищата и достъпността на пътната мрежата. Сред лекторите в обучението са проф. д-р инж. Румен Миланов от катедра "Пътища" при Университет по архитектура, строителство и геодезия, Даниел Ванков - председател на сдружение "Отворена младеж" и други.

Facebook logo
Бъдете с нас и във