Параграф22 Daily

§22 Новини

ВКС потвърди присъди на Апелативен съд – Бургас по дело за контрабанда

ВКС остави в сила решение на Апелативен съд – Бургас, с което е потвърдена присъдата на Ямболския окръжен съд срещу три лица, извършили престъпление срещу митническия режим. Двама са действали като извършители, а третият като помагач, всички са признати за виновни в това, че в съучастие са пренесли през границата на страната от Турция в България, без знанието и разрешението на митниците, стоки - 1000 бутилки с надпис „CANDERMAN -100- ЕС“ препарат за растителна защита, представляващи отровни вещества със съдържимо активно вещество бифентрин на обща стойност 13 208,05 лв.

Контрабандата е засечена на 28 юли 2017 година на ГКПП – Лесово в двата леки автомобила „Форд – Галакси“, управлявани от Георги Т. и Грегори Ш. Деянието е извършено от повече от две лица, сговорили се предварително и едно от тях е митнически служител - Светослав П. старши митнически инспектор в Митница Бургас, отдел „Борба с наркотрафика“ ТМУ, с работно място МП – Лесово.

Георги Т. и Светослав П. са осъдени на по три години „лишаване от свобода“, а Грегори Ш. на две години и шест месеца „лишаване от свобода“. Съдът е отложил изтърпяването на наказанията на всеки един от тях с по пет години. Тримата подсъдими са признати за невиновни в това да са пренесли през границата на страната от Турция в България стоки в големи размери и за разликата над 13 208,05 лв. до 45 166 лв. са оправдани.

Решението на Върховният касационен съд е окончателно.

Facebook logo
Бъдете с нас и във