Параграф22 Daily

§22 Новини

ВКС върна делото „Килърите” на Варненския апелативен съд

Върховният касационен съд (ВКС) върна делото "Килърите" на Варненския апелативен съд. Разпореждането е направено вчера от зам.-председателя на ВКС и председател на наказателната колегия намагистратурата - Павлина Панова. То бе публикувано днес на сайта на институцията. Панова е проверила касационния протест и касационните жалби по делото по описа на Варненския апелативен съд.


На 21 декември 2012 г. Шуменският окръжен съд наложи три доживотни присъди без право на замяна на Петър Стоянов, на Васил Костов и на Георги Вълев. Останалите от групата на "Килърите" - Янко Попов, Райчо Стойнев и Петър Атмаджов получиха по-леки присъди.


На 27 февруари 2014 г. Варненският апелативен съд потвърди доживотните присъди на трима от подсъдимите - Петър Стоянов - Сумиста, Васил Костов - Кеца и Георги Вълев.


Съдия Панова отказва образуване на касационно производство пред Върховния касационен съд. Тя е разпоредила делото да се върне на Апелативен съд - Варна за изпълнение на указанията в обстоятелствената част. Тя упълномощава варненския съд да уведоми всички страни по делото за изготвените мотиви и да укаже срок за изготвяне на допълнение към подадените жалби и протест.


Необходимо е всички жалби и всяко допълнение към тях, ако постъпи такова, както и допълнение към касационния протест, да бъдат изпратени до всички страни по делото, което да бъде надлежно удостоверено. Едва след изпълнение на това изискване делото следва да бъде администрирано отново до ВКС, се казва в разпореждането на ВКС.

Facebook logo
Бъдете с нас и във