Параграф22 Daily

§22 Новини

ВКС върна на старта делото срещу полицай за убийството на родителите му

Върховният касационен съд отмени решението на Апелативен съд Пловдив, с което бившият служител от "Икономическа полиция" при Областната дирекция на МВР в Пловдив Венцислав Караджов получи доживотна присъда. Както е известно, той бе осъден за това, че брутално и безмилостно е екзекутирал родителите си.

В мотивите си ВКС пише, че съдът в Пловдив не е направил анализ на всички доказателства по делото и не е отговорил подробно на възраженията на защитата адвокат Зоя Тошкова.

Миналият месец Караджов беше освободен от затвора, където прекара близо 7 години. В момента той се намира под домашен арест.  Караджов обаче отново може да бъде върнат зад решетките, ако наруши определената мярка и напусне жилището си. В момента той е в къщата, която е била дългогодишен предмет на спор с баща му Цветан Караджов. Смята се, че именно тази постройка стои в основата на разстрела на бащата и на майката Божурка. 

Въпреки че държавното обвинение твърди, че полицаят е убил родителите си до ден днешен Караджов категорично отрича да го е сторил. Това се случи през май 2016 г., когато в малката си къщичка бяха открити простреляните в телата и главите Цветан и Божурка Караджови. Тогава като единствен и основен заподозрян беше арестуван синът им Венцислав. Преди години той работил в чужбина, изпращал пари на баща си, построили къща, която се водила на името на Цветан. В последствие синът си поискал собствеността си, но бащата отказал да му прехвърли новата сграда. Така според обвинението се стигнало до убийството след много сигнали за тормоз и заплахи и от двете страни. 

При обиск в дома на полицая си разследващите откриха  папка в компютъра на сина на Венцислав, наречена "Гадове", пълна с видеофайлове на родителите му. Въпреки твърденията си, че е  невинен, Окръжният и впоследствие Апелативният съд дадоха доживотни присъди на Караджов. След решението на ВКС процесът ще стартира отново. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във