Параграф22 Daily

§22 Новини

ВКС за първи път излъчи онлайн съдебно заседание по дело с обществен интерес

В специално създаден канал в YouTube на 18 май 2020 г. Върховният касационен съд излъчи съдебното заседание по наказателно дело № 50/2020 г.(https://www.youtube.com/channel/UCVVuprY2clDxfurCg07spnQ).

Делото е образувано по касационна жалба на Румяна Ж. срещу въззивното решение от 22.11.2019 г. по в.н.о.х.д. № 230/2019 г. на Апелативния специализиран наказателен съд, с което е увеличен срокът на наложените с присъдата на Специализирания наказателен съд по н.о.х.д. № 3074/2018 г. пробационни мерки „задължителна регистрация по настоящ адрес“ и „задължителни периодични срещи с пробационен служител“ на 1 година и 6 месеца. Наказанието е наложено за това, че в качеството си на длъжностно лице – прокурор в Окръжна прокуратура – Добрич Румяна Ж. при условията на продължавано престъпление с три деяния, пред съд и друг надлежен орган на властта, като свидетел устно и съзнателно е потвърдила неистина – престъпление по чл. 290, ал. 1 вр. чл. 26, ал. 1 от НК.

В днешното съдебно заседание съдът даде ход по същество и след изслушване на страните обяви, че ще се произнесе с решение в срок.

В страницата на ВКС в интернет е публикуван и пълният протокол от заседанието.

Facebook logo
Бъдете с нас и във