Параграф22 Daily

§22 Новини

Властта маха гаражни клетки и в „Слатина“, регистрираните са 800

В столичния район „Слатина“ днес се премахват няколко гаражни клетки. През 2012 г. са регистрирани около 800 такива гаража. Но има и още. Целта на регистрацията е била да се знае къде са те и да се установят собствениците, обясни пред Радио София районният кмет Георги Илиев. Процедурата предвижда предупреждение за доброволно премахване на бетонната клетка, а ако това не се направи от собственика (когато той е ясен), общината го прави, но сметката се изпраща на гражданина, на чието име е регистриран съответният гараж.

Премахване на клетка струва 1800 лв. с ДДС. На мястото, където днес са багерите, преди седмица е имало 6 клетки, а днес са три, обясни Илиев. Две от останалите са опразнени и са им премахнати вратите от собствeниците. Само една е заключена. На освободеното място ще се оформят паркоместа.

Кметът на „Слатина“ сподели, че е провел допитване с жителите на района и сега администрацията знае в кои квартали хората искат да бъде въведена зелена зона за паркиране и къде – не са съгласни.

Всички гаражни клетки в София рано или късно ще бъдат премахнати.

Facebook logo
Бъдете с нас и във