Параграф22 Daily

§22 Новини

Властта ще си изяснява защо турските домати са евтини

Министърът на транспорта и съобщенията Николай Събев ще посети граничния пункт „Капитан Андреево“ утре в 10 ч. във връзка с опашките от тежкотоварните автомобили. Работното посещение е провокирано от утежнената ситуация по повод поемането от държавата на фитосанитарния контрол.

На 25 май от "Продължаваме промяната" обявиха, че частни дружества ще спрат проверките на камионите, превозващи храни. „Считаме, че трябва да бъдат предприети всички мерки, които ще позволят да се направи пълна и прозрачна проверка на случвалото се през последните 10 години на „Капитан Андреево“, да установим истината за евтините турски домати и защо те са толкова съмнително евтини в сравнение с българските“, коментира тогава Михал Камбарев.

Министър Събев ще се срещне с представители на турската страна, сред които заместник-министърът на търговията с ресор „Митници“ Туна Турагай, управителят на Одрин, регионални митнически ръководители и други.

Министър Събев стартира още в началото на годината разговори с турската страна за създаване на краткосрочен и дългосрочен план за облекчено преминаване на тежкотоварни автомобили през граничните пунктове.

Facebook logo
Бъдете с нас и във