Параграф22 Daily

§22 Новини

Властта сложи ръка върху 3.6 тона дизел в незаконна бензиностанция

Под ръководството на Районна прокуратура – Дупница се води разследване по образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 234 от НК – незаконно държане на акцизни стоки без бандерол.

В хода на специализирана полицейска операция за противодействие на битовата престъпност е била извършена проверка на метално хале на ул. "Софийско шосе" в гр. Дупница. То е разположено в складова база, използвана за авторемонтна работилница. При претърсване на имота са били установени цистерна и кубове с дизелово гориво, за което не били представени документи за произход и заплатен акциз. Общото му количество възлиза на 3616 литра. В незаконната бензиностанция са били открити и иззети пистолет за зареждане с гориво, съединен със цистерната, и разходомер.

В помещението полицаите открили и иззели 3616 литра дизелово гориво, за което не са били представени документи за произход и платен акциз. Дизеловото гориво било съхранявано в 3 еднотонови съда и метална цистерна, към която бил прикрепен измервателен уред и пистолет за зареждане.

В полицейския арест са задържани двама мъже – на 27 и 71 години. В операцията са участвали служители на Районното управление на МВР - гр. Дупница, Главна дирекция „Национална полиция“ и Агенция „Митници“.

Действията по разследването продължават.

Facebook logo
Бъдете с нас и във